Aspectos socioculturales de la diversidad del maíz nativo

Del artículo “Aspectos socioculturales de la diversidad del maíz nativo“, de Miguel A. Altieri, publicado en Agroecology Tan sólo en América Latina, más de 2.5 millones de hectáreas se cultivan con métodos agrícolas tradicionales, en forma de parcelas en desnivel, policultivos y sistemas agroforestales, lo que evidencia la exitosa adaptación de un conjunto de prácticas…

Varietats clàssiques de pebrots

De l’article “Pebrots“, de la Xènia Torras, publicat al blog d’Esporus Esporus és un projecte de l’associació L’Era, Espai de Recursos Agroecològics. La gent que hi treballa realitza tasques de revaloritzacio, divulgació i recerca de nous usos de varietats locals. La seva vocació és vetllar pels aspectes relacionats amb la biodiversitat cultivada com són la…

Colonization of olive cultivars' root system by arbuscular mycorrhiza fungus

From the report “Colonization of Greek olive cultivars’ root system by arbuscular mycorrhiza fungus: root morphology, growth, and mineral nutrition of olive plants“, of Theocharis ChatzistathisI; Michail OrfanoudakisII; Dimitrios AlifragisIII; Ioannis TheriosI, published at Scientia Agricola Rooted leafy cuttings of three Greek olive (Olea europaea L.) cultivars (Koroneiki, Kothreiki and Chondrolia Chalkidikis) were grown for…

Situation céréalière en Méditerranée

De le report “Situation céréalière en Méditerranée“, à MED-Amin Policy Brief n°1, publiè per MED-Amin Les pays de la méditerranéenne représenten… 6% de la population mondiale 48% de la production mondiale de blé dur 27% des importations mondiales de blé (dur et tendre) 23% des importations mondiales de maïs La Méditerranée est un espace sous…

Nitrogen balances of different organic and conventional farming systems

From the report “Nitrogen balances and nitrogen-use efficiency of different organic and conventional farming systems“, from Hung-Chun Lin, Julia A. Huber, Georg Gerl and Kurt-Jürgen Hülsbergen, published in Nutrient Cycling in Agroecosystems by Springer   Nitrogen (N) is the most important yield-limiting factor in agricultural systems, however, N application can lead to emissions and environmental problems such as global warming…

Le marché mondial des vins effervescents en 2015

Raport “Le marché mondial des vins effervescents en 2015” de le Conseil spécialisé Vins, publié à FranceAgrimer Le Conseil spécialisé Vin traite des filières viticoles et cidricoles, et il regroupe des professionnels de ces filières, des représentants des pouvoirs publics et des membres de FranceAgriMer. Le Conseil spécialisé est chargé d’assurer une veille économique, de…

Producte de proximitat avui

Donada la dificultat de transport, la venda de fruita i verdura de proximitat i de temporada ha sigut l’únic model possible durant segles. Però arribat el segle XX i les millores en el transport, aquest model va anar canviant gradualment, primer amb les exportacions de producte de temporada, com ara taronges, després fruites i verdures…

Farming and climate change, a day to day manage

In the journal Carbon Management, Wright, Kemp, and Williams suggested a definition of the carbon footprint: “A measure of the total amount of cargon dioxide (CO2) and methane (CH4) emissions of a defined population, system or activity, considering all relevant sources, sinks and storage within the spatial and temporal boundary of the population, system or…

Curs avançat de QGIS aplicat a l’Agricultura (Barcelona, 20 i 27 de maig de 2016)

Organitza: Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya Lloc:   COEAC. Passeig de Gràcia, 55, 6-6.  08007 Barcelona Presentació QGIS és un programa lliure i gratuït que es caracteritza per disposar d’una interfície senzilla i al mateix temps suficientment potent per poder desenvolupar eines de maneig d’informació territorial tant geogràfica com alfanumèrica. Amb aquest curs es…