Pràctiques per a incrementar la biodiversitat en els paisatges vitícoles

Dins el projecte LIFE + Biodivine, coordinat per l’Institut Francès de la Vinya i el Vi (IFV), s’ha desenvolupat la Guia tècnica BioDiVine: Pràctiques per a incrementar la biodiversitat en els paisatges vitícoles. El principal objectiu del projecte LIFE + Biodivine és analitzar i protegir la biodiversitat en els paisatges vitícoles, fomentant les pràctiques de…

Estado de los bosques y renta nacional

De los estudios “El estado de los bosques del mundo“, y “Trees, forests and land use in drylands“, de la FAO. La superficie forestal mundial ha experimentado una disminución de 129 millones de hectáreas (un 3,1 %) en el período comprendido entre 1990 y 2015, y actualmente se encuentra por debajo de los 4.000 millones…

Níveis foliares de nutrientes de cultivares de batata-doce selecionados para a produção de etanol

Do artigo “Níveis críticos foliares de nutrientes de três cultivares de batata-doce, selecionados para a produção de etanol“, de Maurício Alberto Thumé, Luiz Eduardo Dias, Márcio Antônio da Silveira, Igor Rodrigues de Assis, publicada no Revista Ceres Nos últimos 12 anos, pesquisas desenvolvidas no Estado do Tocantins resultaram em dez novos cultivares de batata-doce com…

Micronutrient contents in organic and conventional tomatoes

From the article “Micronutrient contents in organic and conventional tomatoes (Solanum lycopersicum L.)“, made by Luis Eduardo Ordóñez-Santos , M. Lourdes Vázquez-Óderiz and M. Angeles Romero-Rodríguez; and published in the International Journal of Sciencie, Food & Technology. Organic food is associated by the general public with improved nutritional properties, and this has led to increasing…

Pepper harvesting robot

From the report “New Sweet-pepper harvesting robot Sweeper ready for testing in commercial greenhouse“, of Dr. J. Hemming, published at Wageningen UR, and the documentation at Swepper The Swepper project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 644313, and has entered its second year of…

Rentabilidad de los sistemas de producción de uva en Aguascalientes, México

Del artículo “Rentabilidad de los sistemas de producción de uva (Vitis vinífera) para mesa e industria en Aguascalientes, México“, de MercedesBorja-Bravo, José A.García-Salazar, Luis Reyes-Muro, y Sergio Arellano-Arciniega, publicado en la revista Agricultura, Sociedad y Desarrollo, del Colegio de Postgraduados El cultivo de la uva (Vitis vinifera) es uno de los más antiguos del mundo,…

Les exploitations agricoles comme combinaisons d’ateliers

Du le dossier «Les exploitations agricoles comme combinaisons d’ateliers», de Patrick Aigrain, Dominique Agostini et Jérôme Lerbourg, publié dans FranceAgriMer. L’évolution de l’agriculture française est marquée par deux grandes tendances: + la concentration des exploitations. L’accroissement de la taille moyenne des exploitations est la conséquence de deux évolutions : une décroissance très rapide du nombre…

Jornada tècnica: Planificar l’adobat d’un cultiu extensiu d’hivern

Jornada tècnica, “Planificar l’adobat d’un cultiu extensiu d’hivern: estalvi i sostenibilitat“. SANTA COLOMA DE QUERALT, 16 de setembre de 2016. A l’hora de planificar la fertilització convé tenir en compte diferents aspectes del maneig de la parcel·la (rotació de cultius, tipus d’adob, maneig del sòl, etc.) per adaptar-se a les seves necessitats, la qual cosa…

Jornada tècnica: Resultats d’assaigs i innovacions en cultius extensius d’hivern

Jornada tècnica, “RECOMEX. Resultats d’assaigs i innovacions en cultius extensius d’hivern“. CERVERA, dijous 8 de setembre de 2016. En aquesta jornada es presentaran algunes de les problemàtiques més importants que s’han detectat en els cultius extensius d’hivern durant la campanya i s’avaluaran opcions per fer-hi front. Es posarà especial èmfasi en novetats i innovacions que…