De l’article “L’espampolat de la vinya amb ovelles, una alternativa vàlida”, de Lluís Xavier Coll Mestres, publicat a la revista Agro-cultura, també es pot trobar un text extens a “El deshoje de viñedos con ovejas“
L’operació de l’espampolat de les vinyes és un treball important a realitzar en el cicle de conreu si es vol garantir la qualitat del raïm.
El problema és el cost que suposa si es vol fer correctament (a mà), ja que la mecanització és encara bastant imperfecta. La utilització d’ovelles per a aquesta tasca permet fer l’espampolat de manera econòmica i ecològica. S’aconsegueixen resultats molt positius, fins i tot millors que els obtinguts de forma manual.
Related Post
Simulating Future Climate Change in vineyard cropping
As climate change alters the weather of wine growing regions, it is important to understand its effect on the quality and quantity of the wines.
O projeto "VineScout"
Do artigo "Projeto europeu de “robô da vinha” regressa ao Douro", publicado na Agrotec. O projeto "VineScout" foi iniciado em dezembro de 2016 e é...
Agenda
World Olive Oil Summit 2018 O Centro Nacional de Exposições, em Santarém, vai ser palco, nos dias 7 e 8 de junho de 2018,...
Medición de área foliar de la vid: una herramienta para producir vinos de calidad
Del artículo "Medición de área foliar de la vid: una herramienta para producir vinos de calidad", del Ing. Agr. (MSc) Edgardo Disegna, el Ing. Agr....
Les 12 règles d’or de la plantation d’une vigne
FICHE "Les 12 règles d’or de la plantation d’une vigne" de l’Institut Français de la vigne et du vin. 1- Anticiper la plantation 3 ans...