Varietats clàssiques de pebrots

De l’article “Pebrots“, de la Xènia Torras, publicat al blog d’Esporus

Esporus és un projecte de l’associació L’Era, Espai de Recursos Agroecològics. La gent que hi treballa realitza tasques de revaloritzacio, divulgació i recerca de nous usos de varietats locals. La seva vocació és vetllar pels aspectes relacionats amb la biodiversitat cultivada com són la conservació de varietats de conreus herbacis i les tasques de revalorització, divulgació, i recerca de nous usos. També volen garantir l’accés a aquepebrotdelarepublicast patrimoni genètic, atès que la conservació en els bancs de germoplasma no garanteix l’accessibilitat al Patrimoni genètic agrícola per part dels agricultors. La producció de llavors es realitza en col·laboració amb l’Escola Agrària de Manresa del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.
I entre les tasques de divulgació podem trobar el blog d’Esporus, on s’esmenta el treball realitzat i es fa divulgació. En el cas present, la Xènia Torras fa un petit catàleg de varietats clàssiques de pebrot a Catalunya, des del Pebrot de la República, pels seus color, al Bitxo cirereta.