World Olive Oil Summit 2018

O Centro Nacional de Exposições, em Santarém, vai ser palco, nos dias 7 e 8 de junho de 2018, do primeiro World Olive Oil Summit 2018 (WOOS) integrado na Feira Nacional de Agricultura, a decorrer de 2 a 8 de junho de 2018, com a temática principal “Olival e Azeite”.

O WOOS tem o apoio de uma comissão independente de entidades ligadas ao sector, composta por AAR, AIFO, AOTAD, APPITAD, APABI, APH, CAP, CNEMA, Casa do Azeite, CEPAAL, INIAV e presidida pelo Prof. Doutor José Gouveia (reformado).

O World Olive Oil Summit (WOOS) incluirá várias iniciativas diferentes, como o Simpósio Ibérico de Olivicultura, o Concurso Nacional de Azeite, e o Congresso Nacional de Azeite, exposições de pintura, acções de cozinha ao vivo para degustar azeite e uma área expositiva agro-comercial do sector.

O Congresso Nacional de Azeite contará com vários painéis de discussão como “O Azeite na Saúde”, “ O Azeite na Educação e na Gastronomia”, “O Azeite e os Mercados” ou o “Azeite e as mudanças na Europa”, entre outros. Destacamos a presença dos Comissários Europeus, Phil Hogan e Carlos Moedas, e dos Ministros da Agricultura de Portugal, Espanha, Itália, Grécia, França, Tunísia, Turquia e Marrocos.


Programa e inscriçao

 

Benvinguts a pagès

Benvinguts a Pagès 2018 ja té dates. Guardeu-vos els dies 9 i 10 de juny. Es podran visitar explotacions agrícoles, i un gran nombre de restaurants i allotjaments s’han adherit a la campanya. En aquests llocs s’hi faran visites gratuïtes en què es mostra la manera de treballar amb el bestiar o als camps i es podran provar els productes. L’objectiu de la iniciativa –expliquen els seus promotors, que són la Generalitat i la Fundació Alícia– és “reconnectar el món de la pagesia amb el món urbà i donar valor la producció local i de proximitat”. Planifica el teu cap de setmana per conèixer l’origen del que mengem, tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra, degustar la cuina del territori als restaurants i dormir en els allotjaments participants.

EL 9 i 10 DE JUNY, ESCAPA’T, DESCOBREIX CATALUNYA, TASTA, OMPLE EL REBOST I GAUDEIX LA BASE DE LA NOSTRA GASTRONOMIA.


Més informació

 

5ª Conferencia Red Agrícola y Agtech Latam

Los días 13 y 14 de Junio en Casapiedra, Santiago, tendrá lugar la la 5a Conferencia Redagrícola Chile, donde expertos nacionales e internacionales analizarán las principales novedades técnicas en:
  • Producción de frutas, hortalizas y viñas
  • Fitosanidad, nutrición vegetal y riego
  • Biocontrol y bioinsumos
  • Agricultura protegida
  • El boom de las nuevas variedades
  • Innovación: agtech, foodtech, winetech

Para aquellos productores que les interesa la uva de mesa, habrá charlas a cargo del Sudafricano Gawie van der Merwe y una mesa redonda sobre nuevas variedades con Gawie, Martín Silva y Drago Ljubetic.
Para los cereceros, viene una de las eminencies mundiales, el Dr. Matthew Whitting de la Universidad de Washington State. Y también habrán presentaciones de Cristian Abud y Raimundo Cuevas.
En nogales, expone el Dr. Bruce Lampinen, de UC Davis.
En arándanos habrá charlas a cargo de Sebastián Ochoa, Lucía Corbetto y Fernando Diez.
Y el lanzamiento exclusivo de los resultados de un estudio sobre la potencialidad de la fruticultura orgánica, a cargo de Isabel Quiroz.
El Director del Centro de Innovación de John Deere, Alex Foessel expondrá sobre robótica en agricultura. Stanley Best (INIA) y Peter Guhl (Orafti) hablarán de agricultura de precision.
Y desde Estados Unidos vienen los pioneros en el uso de blockchain en agricultura y alimentos: Phil Harris de Ripe.io


Programa